Nieuwe theatervoorstelling ”De Tussentijd”

Singer-songwriter, pianist en theatermaker Maurice Mulderij is zijn leven lang onderweg. Altijd net ergens vandaan, altijd net ergens naartoe. Soms neemt hij alweer een nieuwe afslag, voordat het geplande doel bereikt is. Vaak stelt hij zich verbaasd de vraag of hij op deze tweesprong al niet al eens eerder heeft gestaan.

Leven is reizen door de tijd, met altijd een verleden en altijd een toekomst. Nou ja, altijd een toekomst… Maurice realiseert zich dat zijn verleden steeds groter wordt en zijn toekomst steeds kleiner, en dat op zijn 36e! Misschien zou hij beter eens stil kunnen staan. Niet omkijken, niet vooruit hollen. Gewoon leven in het nu, genieten van het heden, vol aandacht voor… De Tussentijd! En die tussentijd dan bezingen in mooie liedjes, solo aan de piano.

De tussentijd ligt tussen verleden en toekomst, tussen ontwaken en opstaan, tussen opkomst en ondergang, tussen indrinken en laatste ronde, tussen verliefd worden en erop zijn uitgekeken, tussen geboren worden en doodgaan. De tussentijd lijkt kortdurend, maar is er altijd. Filosofisch? Een beetje misschien, maar Maurice gaat de grote vragen des levens en de steeds terugkerende of juist eeuwigdurende tussentijd te lijf met mooie, gevoelige liedjes en humor. Zijn eerlijkheid, kwetsbaarheid en muzikaliteit zorgen voor een vanzelfsprekende verbinding tussen hem en zijn publiek. Wie in de tussentijd Maurice leert kennen, heeft er aan het einde van de voorstelling een vriend bij.

Maurice Mulderij bracht in de afgelopen jaren meerdere albums uit met eigen liedjes, waarvoor hij de beste muzikanten leende van grootheden als Frank Boeijen, Rob de Nijs en Stef Bos. Hij reisde door het land met een eigen theatervoorstelling die ging over de zin en onzin van de liefde en nu bespeelt Maurice Mulderij De Tussentijd.

De landelijke theatertour start in september 2022. De speellijst zal rond mei/ juni op de website worden gepubliceerd.

Foto: Jaap Reedijk
Tekst: Daan Bartels


Met het “City of Prague Philharmonic Orchestra”

De nieuwe single is uit! Stilte in mijn twijfel, opgenomen in Praag met het wereldbekende City of Prague Philharmonic Orchestra. Samen met Ton Snijders, al jaar en dag de vaste pianist van o.a. Frank Boeijen en Sebastiaan Koolhoven, hij arrangeert voor grote artiesten zoals Trijntje Oosterhuis, Boudewijn de Groot en frank Boeijen, ben ik afgereisd naar Praag voor het opnemen van strijkers secties voor mijn lied. Ik heb de tekst en muziek geschreven en de secties zijn gearrangeerd door Ton en Sebastiaan.  Grote filmmakers laten in deze studio in Praag, genaamd ‘‘Smecky Music Studio’s”, hun secties opnemen voor grote internationale filmproducties zoals The Pirates of the Caribbean. Ook grootheden als Adele hebben hier hun secties laten produceren voor hun album. Nu zijn de secties voor mijn lied hier opgenomen door engineer Jan Holzner. Hij ontving onlangs in Amerika een Grammy voor het werk wat hij geleverd heeft voor het album van Adele. Heel bijzonder om mee te mogen maken en soms nauwelijks te bevatten dat ik op zulke mooie plekken mag komen en mag werken met deze prachtige mensen. Geweldig. Hieronder het resultaat van een bijzonder project.

Officiële videoclip Stilte In Mijn Twijfel

Nieuwe single ‘Beter Voor Ons Beiden’

HARTSTOCHTELIJK PLEIDOOI VOOR LIEFDEVOLLE RELATIEBREUK

Theatermaker en liedjesschrijver Maurice Mulderij slaat de handen ineen met zangtalent Iris Beelen, een tot nu toe ‘ongekend talent’. Zijn lage en haar hoge stem vullen elkaar prachtig aan, wat te horen is in hun eerste gezamenlijke single: Beter Voor Ons Beiden. Dit aanstekelijke poplied over ‘liefdevol uit elkaar gaan’ is te beluisteren via alle bekende streamingskanalen.

Maurice Mulderij en Iris Beelen delen een liefde voor het luisterlied, hoe meer melancholie hoe beter, én ze delen dezelfde zangdocente. Via haar leerden ze elkaar enkele jaren geleden kennen. Gedeelde interesses, een overeenstemmende kijk op het leven en de perfecte kleuring van hun stemmen deden hen besluiten samen een lied op te nemen. Beter Voor Ons Beiden, geschreven door Maurice, is daar het resultaat van.

Ongekend talent
Maurice timmert als theatermaker en liedschrijver al enige tijd aan de weg. Hij ontvangt enthousiast reacties op theatersolo’s, werkt samen met acteur Bartho Braat en raakt menig luisteraar met inhoudsvolle liedjes als ‘Ongeneeslijk Ziek’, ‘Alzheimer’ en ‘Jouw Ideale Man’. Maurice is er trots op nu Iris Beelen voor te stellen aan een breder publiek. Iris is een nog ongekend talent. Afgelopen jaren gaf Iris haar studie voorrang op het maken van muziek, maar nu brengt zij daar -als duo met Maurice- verandering in. Zij herontdekt haar liefde en talent voor het schrijven, spelen en zingen van liedjes.

Geen hartverscheurende smartlap
Beter Voor Ons Beiden gaat over de liefde, maar is geen liefdeslied. Ook is het geen hartverscheurende smartlap of treurig relaas vol verwensingen gericht op een foute ex-partner. Geen ‘Vuile Huichelaar’ dus, en geen ‘Ik Leef Niet Meer Voor Jou’. In plaats daarvan is Beter Voor Ons Beiden een hartstochtelijk pleidooi elkaar los te laten, als het niet wil lukken om dichter bij elkaar te komen. Het lied is muzikaal aanstekelijk ritmisch, heeft een aangename stuwing in zich en is vooral ook een samenspel tussen twee stemmen. Hij vertegenwoordigt met zijn lage stem het aardse, het nuchtere, de basis. Haar inbreng is sierlijk en vrij, hoog en hemels. 

Maurice: “Van alle liedjes die ik heb gemaakt, klinkt deze het meest ‘poppie’.
Iris: “Na mijn studie heb ik nu voor het eerst in jaren de muziek weer opgepakt. En het is heerlijk om dat met Maurice samen te doen. We hebben veel plezier met elkaar en vullen elkaar perfect aan. Ik hoop dat de luisteraar dat ook hoort. Wij zijn in elk geval erg trots op het resultaat. Deze samenwerking smaakt zeker naar meer.”

Aanbeveling Daan Bartels:
“Ooit reikte zanger/tekstdichter Jan Rot een door hemzelf in het leven geroepen prijs uit voor wat hij noemde ‘jaloersmakende liederen’. Die prijs gaf hij dan aan een collega die een lied had uitgebracht, waarvan Jan wenste dat hij het zelf geschreven had. De term ‘jaloersmakend lied’ is bij mij blijven hangen, net als het lied Beter Voor Ons Beiden van de singer/songwriters Maurice Mulderij en Iris Beelen. Wat had ik dat graag zelf geschreven!”

Daan Bartels, Het Lied

Foto: Jaap Reedijk
Artwork: Lars Boomsma


4 sterren recensie voor ”De (on)zin van de liefde

Inmiddels is twee keer dit theaterseizoen een recensie geschreven over m’n theatervoorstelling ”De (on)zin van de liefde”. De voorstelling kreeg vier sterren waarmee ik ontzettend blij ben. Na hard gewerkt te hebben aan de show en aan mijn persoonlijke ontwikkeling, is dit een enorm mooie waardering.

Beide recensies leest u hier: Recensie optreden 19 januari 2019 en recensie optreden 5 oktober 2018.


Te gast bij Ronald Giphart op NPO Radio 1

Onlangs werd ik door Ronald Giphart uitgenodigd om mijn gedicht / lied ”Alzheimer” voor te dragen op NPO Radio 1, in het radioprogramma ”Het geluid van”. In het laatste blok, van 15.00 uur tot 16.00 uur, hoort u het interview en het gedicht. Benieuwd? Luister hier.

Het gedicht ”Alzheimer” is op muziek gezet en is o.a. te beluisteren op Spotify en op Youtube

Alzheimer 
Hoe mooi de liefde ooit begon,
De lentezon.
het hoge gras,
De plek waar jij mijn liefdesbriefje las. 

Ik zei beloof me slechts één ding,
Lees nog niet die laatste zin.
Lees nog niet die allerlaatste zin.

Tot zomaar op een dag ontstond,
Een vlekje aan de horizon. 
Dat jij op een zekere dag.
Iets in mij veranderen zag.

Ik weet nog hoe je naar me keek,
Dat je mij steeds minder goed begreep.
Omdat een stilte in mijn hoofd,
Het vuur dat langzaam werd gedoofd.

Ik zei beloof me slechts één ding,
Lees nog niet die laatste zin.
Leef met mij je leven lang,
Leef met mij zolang je kan.
Leef met mij zolang je kan.

Ik weet hoe moeilijk jij het vond,
Dat ik niet langer naast je stond.
Het leven vloeide weg uit mij,
Maar jij, jij bleef heel dicht bij mij.

Ik zei beloof me slechts één ding,
Lees nog niet die laatste zin.
Leef met mij je leven lang,
Leef met mij zolang je kan.
Leef met mij zolang je kan.

Ik weet hoe moeilijk jij het vond,
Dat ik als vaste grond verdween uit jouw bestaan,
Hier ver vandaan.
Weet dat ik dicht bij je ben,
Ondanks dat ik je niet herken.
Maar liefde reikt veel verder dan dat wat je ziet,
Vergeet me niet.

Nu lig je weer in’t hoge gras,
Waar jij mijn liefdesbriefje las.
Lees nu maar die laatste zin,
Lees nu maar die allerlaatste zin. 
Hou me stevig vast in jouw herinnering.

Foto: Jaap Reedijk


Het nieuwe album is uit! ”Jouw Ideale man”

24 oktober is mijn tweede muziekalbum uitgekomen. Het nieuwe album en ook eerder uitgebrachte liedjes zijn o.a. te beluisteren op Spotify. Vele grote nationale en internationale topmuzikanten hebben meegespeeld op het album, waaronder Ton Snijders, Christan Grotenbreg, Peter van Benthem en Florian Hoefnagels, die hun sporen ruimschoots hebben verdiend als vaste muzikanten van Frank Boeijen, Stef Bos, Rob de Nijs en Youp van’t Hek. Een eer om met deze mannen samen muziek te mogen maken!

Ook ben ik, samen met Ton Snijders en Sebastiaan Koolhoven (arrangeur), afgereisd naar Praag voor het opnemen van strijkers secties voor dit album. De tekst en de muziek zijn geschreven door mij, de secties gearrangeerd door Ton en Sebastiaan en gespeeld door een waanzinnig orkest. Het wereldbekende “City of Prague Philharmonic Orchestra”.
Grote filmmakers laten in deze studio in Praag, genaamd ‘‘Smecky Music Studio’s”, hun secties opnemen voor grote internationale filmproducties zoals The Pirates of the Caribbean. Ook grootheden als Adele hebben hier hun secties laten produceren voor hun album. Nu worden secties voor mijn album hier opgenomen door engineer Jan Holzner. Hij ontving onlangs in Amerika een Grammy voor het werk wat hij geleverd heeft voor het album van Adele. Een waanzinnige ervaring om dit wereldberoemde orkest mijn lied te horen spelen. Nauwelijks te bevatten dat ik op zulke mooie plekken mag komen en mag werken met deze mensen. Ik ben erg benieuwd hoe m’n nieuwe liedjes ontvangen zullen worden.

Maar er is meer. 🙂 hou de website in de gaten want de komende weken volgt meer leuk nieuws!!

Foto: Jaap Reedijk


Kaartverkoop landelijke theatertour gestart

Het nieuwe theaterseizoen staat op punt van beginnen. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Hieronder een overzicht met desbetreffende links:

Vrijdag 14 sept. 20.15 uur Stg Donckhuys in Dongen ** Preview

Vrijdag 5 okt. 20.15 uur Het Diekhuus in Middelharnis
Kaarten bestel je hier

Vrijdag 19 okt. 20.30 uur CC Jan van Besouw in Goirle
Kaarten bestel je hier

Zaterdag 19 jan. 20.15 uur Theater de Tamboer in Hoogeveen
Kaarten bestel je hier

Dinsdag 5 febr. 20.15 uur Theater aan het Vrijthof in Maastricht
Kaarten bestel je hier

Donderdag 14 febr. 20.15 uur Theater ’t Mozaïek in Wijchen
Kaarten bestel je hier

Zaterdag 11 mei 20.15 uur Stg Donckhuys in Dongen
Kaarten bestel je hier

Zaterdag 25 mei 20.30 uur Stg Cartouche in De Rijp
Kaarten bestel je hier

Foto: Jaap Reedijk


Data landelijke theatertour zijn bekend

In september 2018 is het zover! Dan start mijn eerste landelijke theatertour. Een droom die in vervulling gaat. De show ”De (on)zin van liefde” is te zien op:

Vrijdag 14 sept. 20.15 uur Stg Donckhuys in Dongen ** Preview
Vrijdag 5 okt. 20.15 uur Het Diekhuus in Middelharnis
Vrijdag 19 okt. 20.30 uur CC Jan van Besouw in Goirle
Zaterdag 19 jan. 20.15 uur Theater de Tamboer in Hoogeveen
Dinsdag 5 febr. 20.15 uur Theater aan het Vrijthof in Maastricht
Donderdag 14 febr. 20.15 uur Theater ’t Mozaïek in Wijchen
Zaterdag 11 mei 20.15 uur Stg Donckhuys in Dongen.
Zaterdag 25 mei 20.30 uur Stg Cartouche in De Rijp


Compilatie voorstelling ”De (on)zin van de liefde

Afgelopen zaterdagavond 7 oktober 2017 was het zover. Samen met de geweldige band, die bestond uit Ton Snijders, Christan Grotenbreg, Florian Hoefnagels en Lené te Voortwis, speelde ik m’n eerste theatershow ”De (on)zin van liefde”. Een voorstelling bestaande uit zelfgeschreven liedjes, veelal met een melancholisch karakter, afgewisseld met luchtige en humorvolle sketches over herkenbare situaties binnen relaties. Geweldig om met deze topmuzikanten op te treden. Allen hebben hun sporen ruimschoots verdiend als vaste muzikanten van Frank Boeijen, Stef Bos en Rob de Nijs.

Hierboven ziet u een korte compilatie van de voorstelling. De lange compilatie vindt u HIER.

Volgend theaterseizoen volgt mijn eerste landelijke theatertour in Nederland. Data van de voorstellingen worden later bekendgemaakt.


Nieuwe album ”Wie ben ik nu” is uit!…

Het is zover! Het album ”Wie ben ik nu” is klaar. Het album hoort bij het theatercollege Love Coach en bestaat uit 14 liedjes! Aan het album hebben meegewerkt Ton Snijders, Christan Grotenbreg, Lené te Voortwis en Martin de Wagter. Al jaar en dag de vaste muzikanten van Frank Boeijen, Stef Bos en Rob de Nijs. Het album is opgenomen in de TecLats studio in Velp en gemasterd in Wisseloord Studio’s Hilversum.

Wil je het album per post thuis ontvangen voor 10 euro, inclusief verzendkosten? Stuur me dan een email met je contactgegevens middels het contactformulier op deze website.


Theatershow met de muzikanten van Stef Bos

Goed nieuws! In 2016 ben ik begonnen met het schrijven van m’n eerste theatercollege die inmiddels bijna klaar is. De titel van het college zal zijn; ”De (on)zin van liefde” en zal bestaan uit liedjes en analyses die zowel een filosofische en melancholische kant hebben als ook vrolijke en luchtige kant. Ik word begeleid door Ton Snijders en Christan Grotenbreg die ook Stef Bos, Frank Boeijen en Rob de Nijs begeleiden tijdens diens theatertour. Een hele grote eer om met deze topmuzikanten, maar in de eerste plaats geweldige mensen, te mogen optreden.

Al een aantal theaters hebben aangegeven interesse te hebben in het theatercollege volgend theaterseizoen. Binnenkort volgt meer informatie omtrent de data hiervan. Mocht je het leuk vinden om alvast een aantal nieuwe liedjes te beluisteren die ook te horen zullen zijn in het theater, dan kun je deze vinden op Spotify, Deezer en op deze website.

Kaarten voor het theatercollege bestel je hier

Foto: Wouter Bessels/ Boom uitgevers Nieuwsmedia


Nieuwe liedjes opnemen met de band van Stef Bos

De maand december staat in het teken van het opnemen van acht nieuwe liedjes in de Teclats studio, van Ton Snijders, in Velp. De liedjes worden opgenomen met geweldige muzikanten, waaronder een deel van de band van Stef Bos. Aan de liedjes werken mee Ton Snijders, Christan Grotenbreg, Lené te Voortwis en Martin de Wagter. We inspirerende instrumenten zoals contrabas, kajon, saxofoon, accordeon, piano en gitaar. De mastering vindt plaats in de Wisseloord Studio’s in Hilversum en verwacht wordt dat de liedjes eind januari klaar zijn. Later meer 🙂


Theateroptreden met Cor Bakker

Afgelopen donderdagavond 27 oktober was het optreden met Cor Bakker en band. Naast Cor Bakker op de vleugel, speelden mee Jean Louis van Dam op toetsen, Bastiaan Mulder op gitaar, Jurre Hoogervorst op bas, Arie den Boer op drums en Jeroen de Rijk op percussie. Het was een geweldige avondHet was een geweldige avond in een prachtig theater. Meer foto’s van het optreden kunt u vinden in het ‘fotoalbum’.


Grote Nederlandse muzikanten

ik voel me bevoorrecht te mogen werken met grote Nederlandse muzikanten als Ton Snijders (vaste toetsenist Liesbeth List), Arnold van Dongen (vaste gitarist Marco Borsato), Florian Hoefnagels (vaste drummer Liesbeth List) en Christan Grotebreg (vaste saxofonist Rob de Nijs). Het is geweldig om m’n liedjes, naast dat ik mezelf begeleid op de piano, te kunnen spelen met zulke geweldige muzikanten, die stuk voor stuk een enorme staat van dienst hebben en een grote hoeveelheid ervaring met zich meebrengen.


Geslaagde CD presentatie in Klein Paradiso

Afgelopen zaterdag 22 oktober 2016 was het zover. Mijn eerste echte CD presentatie, die gehouden werd in Klein Paradiso in Echten. De locatie betrof een heel mooi authentiek kerkje met een geweldige akoestiek. Samen met de muzikale grootheden Ton Snijders en Christan Grotenbreg heb ik alle liedjes van het album gespeeld met daarbij inleidende sketches. We kijken terug op een hele mooie en bijzondere avond en hopen nog veel van dit soort avonden te mogen ervaren.


22 okt. Klein Paradiso in Echten

Zaterdagavond 22 oktober speel ik samen met Ton Snijders en Christan Grotenbreg in Klein Paradiso in Echten. Deze avond zal in het teken staan van de CD presentatie. We spelen deze avond, naast de eerder uitgebrachte liedjes, veel nieuwe liedjes. Verschillende instrumenten zoals piano, gitaar, saxofoon en kajon zullen te horen zijn in de nieuwe liedjes.

Locatie: Klein Paradiso in Echten
Tijd: 20.00 uur

Kaarten kunnen aan de deur worden gekocht als ook vooraf besteld worden via: info@delibre.nl


10 sept. 19.30 uur Theater de Tamboer

Zaterdagavond 10 september 2016 speel ik samen met Ton Snijders en Christan Grotenbreg in theater de Tamboer in Hoogeveen. We spelen deze avond, naast de eerder uitgebrachte liedjes, veel nieuwe liedjes die binnenkort verschijnen op het album. Verschillende instrumenten zoals vleugel, gitaar, saxofoon en kajon zullen te horen zijn in de nieuwe liedjes. Het belooft een heerlijk avondje theater te worden.

Locatie: Theater de Tamboer in Hoogeveen
Tijd: 19.30 uur