Het liedje ”wie ben ik nu” heb ik geschreven voor iedereen die, net als ik, weleens twijfelt. Heb ik de juiste dingen gedaan in m’n leven? Had ik het anders moeten doen? Ben ik eigenlijk geworden wie ik wil zijn? En wie ben ik nu eigenlijk? Deze en tal van vragen die in dit rijtje thuishoren, hielden me voortdurend bezig.

Toen ik nog een kind was, had ik veel dromen. Ik zei tegen mezelf: later als ik groot ben gaat het gebeuren! Maar het gebeurde niet. Of, misschien gebeurde het wel, maar was ik me er niet van bewust.
Dat de jaren snel gaan is een understatement, maar zo snel?! Ik vergelijk het voor mezelf wel eens met autorijden. Soms rij ik op de snelweg en denk ik ineens: oh rij ik nu hier al? Ik was in gedachten, reed auto op de automatische piloot en had niet eens door wat er allemaal om me heen gebeurde, maar toch eigenlijk ook wel want ik heb netjes op de rechterbaan gereden en me gehouden aan alle andere verkeersregels.

Zo ook heeft het leven me meegenomen. Ik heb veel dingen gedaan en meegemaakt in m’n leven en ik dacht na over de vraag of ik succesvol was. Wat is nu eigenlijk succes en wat heb ik in mijn leven gedaan en wat wil ik eigenlijk graag doen? Iedereen heeft een andere definitie van succes. Veelal gaat dit gepaard met geld. Wanneer je veel geld verdiend met een bezigheid dan ben je, volgens veel mensen succesvol. Ik kwam tot de conclusie dat succes iets anders is. Dat het losstaat van geld. Ik denk dat succes is, het leven leiden wat je graag wilt en het hierdoor opdoen van ervaringen die je leven verrijken. Dat is succes.

Het leuke was dat ik ontdekte (of heb ik alles gewoon goedgepraat naar mezelf toe?) dat ik al successen had geboekt in mijn leven, ondanks dat ik gebruikmaakte van de ”automatische piloot”. Het kan dus alleen nog maar mooier worden nu ik bewust leef. Ik heb bij een profclub gevoetbald en in de eredivisie gespeeld voor A-junioren. Ik speelde tegen Ajax, Feyenoord, PSV en andere mooie clubs. Ik ben geen profvoetballer geworden, ik heb geen miljoenen verdiend, maar toch vind ik vanaf nu dat ik succesvol was want het was een geweldige ervaring. Ook ben ik Love Coach geweest en heb hiermee de Telegraaf gehaald met een leuk artikel, de televisie en vier pagina’s in de Panorama. Ik ben er geen miljonair door geworden en het maandblad Panorama is inmiddels failliet. Toch kijk ik er met veel plezier op terug en ik heb er veel van geleerd. Nu schrijf ik liedjes, speel ik piano en speel ik samen met grote Nederlandse muzikanten. Word ik er rijk van? Ja, zeker! Ik leer er ontzettend veel van en ik geniet ervan om samen muziek te maken. Ik word steeds rijker en rijker aan ervaringen en hiermee wil ik nog heel lang doorgaan, want:

Veel te vaak hoor ik mensen zeggen: ”je leeft maar één keer” terwijl ze er niet naar leven want ze doen allemaal dingen omdat het moet of omdat het zo hoort, maar niet omdat ze het willen met het hart. Vaak moeten wij mensen eerst een erge ziekte krijgen of een hartaanval die we ternauwernood overleven, om ons te realiseren dat we al vele jaren, zo niet ons hele leven dingen doen die

Vaak stel ik mensen, die bijvoorbeeld ernstig ziek zijn geweest en de ziekte hebben overwonnen, de vraag of ze dingen gaan veranderen in hun leven en praktisch iedereen antwoord met: ja, absoluut. Ik heb me nu pas gerealiseerd wat ECHT belangrijk voor me is en ik ga vanaf nu alleen nog maar datgene doen wat echt bijdraagt aan mijn hogere doel. Mijn uitdaging is/was om te doen dat wat echt belangrijk voor me is, zonder dat ik hiervoor eerst een erge ziekte moet krijgen of één of andere bijna dood ervaring.

En nu jij. Hoe ”succesvol” ben jij? En hoe succesvol, zonder aanhalingstekens ben je echt? En heb je eerst een bijna dood ervaring nodig om dingen in je leven te veranderen of ga je het gewoon nu doen?