Ik heb iets geleerd in Parijs! Wij (simpele) mannen kijken VERPLICHT naar vrouwen die zich EXPRES niet op hun mooist op straat vertonen! Bizar!
Vele vrouwen met lang haar, die selfies maakten op straat, deden dit met los haar. Het was fascinerend om te zien hoe hordes vrouwen aan kwamen lopen met hoog opgestoken haren, paardenstaarten en andere manieren van vastzetten waarvan ik de naam (gelukkig) niet weet ! Ze maakten allen hun haren los, maakten een wilde headbang beweging en gingen poseren voor een goede foto. Direct na dit tafereel werden de haren weer vastgezet en werd de reis vervolgd…..
Gezegd moet worden dat vooral jonge vrouwen dit deden. Wellicht omdat jonge vrouwen doorgaans vaker lang haar hebben dan jonge vrouwen van vroeger!? Maar waarom doen deze vrouwen dit?
Er vanuitgaande dat we allemaal zo mooi mogelijk op de foto willen staan, trek ik (voorzichtig) de conclusie dat los haar mooier is dan vast haar. En dus is het schijnbaar belangrijker geworden dat je er op foto’s (voor social media? mooier uitziet dan gewoon in de echte wereld. Op straat, wat ik overigens best wel kan begrijpen want wat kijken wij mannen (met mezelf voorop 😉 ) idioot veel naar vrouwen op straat!
Of….misschien is het juist andersom en zie ik het verkeerd. Misschien gaan deze vrouwen bewust met losse haren op de foto omdat het juist MINDER mooi is?! En doen ze dit zodat ze minder vriendschapsverzoeken en persoonlijke berichten op facebook willen ontvangen van onbekende nare, smerige, simpele mannen?
Wie weet het antwoord? Zeg het me! Het heeft me het hele weekend beziggehouden! … wat op zich ook treurig is, maar ja… ik ben maar een simpele man! 😉 ……
Bovenstaande vraag wilde ik stellen, maar na navraag te hebben gedaan bij een aantal vrouwen, schijnt het vooral gedaan te worden omdat het anders erg warm is, in de knoop raakt door de wind of in je gezicht waait. De conclusie is dan denk ik dat wij mannen een pijnlijke nederlaag hebben geleden: we hebben het zo verprutst bij vrouwen dat ze het comfortabele verkiezen boven de ‘verliefde’ blikken van ons mannen op straat
Al met al is Parijs, stad van de liefde, een uitstekende plek om inspiratie op te doen en te werken aan mijn Theatercollege Love Coach! goo.gl/VNeDxZ
alleen jammer dat zelfs de Eiffeltoren steeds commerciëler wordt…